Novosti i objave

6. veljače 2023.

Javni nastup za djecu

“Cijeli svijet je pozornica na kojoj svatko igra svoju ulogu…” W. Shakespeare

Najavljujemo novu suradnju između Komunikacijskog umjetnika i Mentalnog treninga!
Glumačko – scenske tehnike Komunikacijskog umjetnika, u kombinaciji sa tehnikama Mentalnog treninga pružaju vrhunsku podršku, koju po našem mišljenju, zaslužuje svako dijete, kako bi zasjalo u pravom trenutku i ostvarilo rezultat za koji se vrijedno pripremalo.

Na ovom modulu sudjelovati će Jelena kao voditeljica, i Lea iz mentalnog treninga!

Djeca se suočavaju sa javnim nastupom i “izvedbom” u različitim ulogama – u školi kada usmeno odgovaraju, u sklopu sporta, glazbe, plesa, glume… čime god se bavimo – dolazi onaj trenutak kada sva naša priprema dolazi na vidjelo.

Trema je faktor koji nam često tu izvedbu sputava i ne uspijemo biti u najboljoj verziji sebe!

Glumačko – scenske tehnike nas pripremaju za izvedbu, i dovode reakcije našeg tijela na tremu pod kontrolu, kroz vježbanje i pripreme unaprijed, i to je ono što nas čini sigurnima u trenutku izvedbe. Sve navedeno zajedno ćemo pokriti i mentalnom pripremom, naučit ćemo kako se nositi s pogreškama i zadržati samopouzdan stav tijela!

 • Upoznajte se sa zakonitostima Javnih nastupa
 • Naučite ovladati tremom kao profesionalan glumac
 • Uvježbajte držanje i disanje
 • Steknite sigurnost u glasu i govoru

 

Za koga je ovaj program?

Ovaj Modul je dizajniran za sve dosadašnje polaznike naših programa za djecu, ali i za sve koji se žele uključiti po prvi put!

Vjerujemo da svako dijete može naučiti kako pokazati ono najbolje od sebe u trenutku kada im je to važno, kako sav trud i rad koji su uložili došao do izražaja pred ispitima, nastupima ili natjecanjima!

Nauči kako:

 • Pravilno i asertivno se držati na “sceni”
 • Kako glumačko disanje utječe na glas i govor
 • Koristiti glas u malim i velikim prostorima, bez naprezanja i drhtanja glasa
 • Pripremiti prezentaciju ili govor i izvesti ju pred publikom

I još puno toga…

 

Zašto ovaj program?

Zato jer su zahtjevi koji su pred našom djecom svaki dan jako veliki!

Glumačko – scenske tehnike u kombinaciji sa tehnikama Mentalnog treninga pružaju vrhunsku podršku, koju po našem mišljenju, zaslužuje svako dijete, kako bi zasjalo u pravom trenutku i ostvarilo rezultat za koji se vrijedno pripremalo.

Javni nastup se vježba, a ovaj modul metodološki prolazi sve što je potrebno za odličan javni nastup, sa izvedbene i mentalne strane.

 

Pregled susreta (modula):

 1. Scensko kretanje – Upoznajemo se sa osnovnim zakonitostima scenskog držanja i kretanja. Upoznajemo razine napetosti u tijelu, pojam “neutralnog” držanja i neke od vrsta i kvaliteta scenskog kretanja. Poželjno je doći u trenirci i čistim tenisicama!
 2. Intenzitet i fokus, samopouzdanje
 3. Glumačko disanje – Nastavo na scensko kretanje, radimo vježbe glumačkog abdominalnog disanja, koje nam pomažu u umanjivanju treme ali i pripremi za rad na glasu i govoru!
 4. Glas i govor – Radimo na glasovnim tehnikama – ton, artikulacija i govornim tehnikama – aktivno čitanje i rad na tekstu!
 5. Nošenje s pogreškama i pozitivni samogovor
 6. Javni nastup i prezentacijske vještine – priprema – Učimo osnovnu strukturu za pripremu govora ili prezentacije, te što je ključna poruka. Uvježbavamo prezentacije polaznika.
 7. Priredba/predstava/prezentacija roditeljima – Prezentacija za roditelje je lijepa prilika da polaznici osjete svečanost izvedbe pred publikom, ali i da roditelji dobiju uvid u rad svoje djece, a sve u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi.
ZAMIJENI JEZIK