Biografija

Jelena je hrvatska glumica, savjetnica i trenerica za javni nastup, govorništvo, komunikaciju i internu korporativnu komunikaciju, te jedina certificirana trenerica i konzultantica scenskog pokreta, glasa i govora sa prestižne The Royal Central School of Speech and Drama (www.cssdd.ac.uk) u Hrvatskoj.

Spajajući svoja znanja iz glume, govora, pokreta i teorijskog segmenta izvedbenih umjetnosti i komunikologije, u svrhe pripreme javnog nastupa i rješavanja treme osmislila je specijalizirani program KOMUNIKACIJSKI UMJETNIK.

Docentica je i nositeljica kolegija Tehnike javnih nastupa na Edward Bernays – prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu.

Uz navedene samostalne i suradničke projekte radi u kazalištu, na televiziji i filmu, članica je strukovnih udruga Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika (HZSU) i Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU).

Kada smo u situaciji javnih nastupa, često želimo biti netko ili nešto drugo. Želimo impresionirati, zadovoljiti publiku, a sve dileme koje imamo, prvenstveno se manifestiraju u našem tijelu.

Jelena Makovičić, doc. mag.art.

ZAMIJENI JEZIK